Chobmak
Image default
Kinderen

Een gids voor ouders voor de puberteit van peuters: wat te verwachten en hoe te helpen?

Het eerste woord van een baby is misschien niet het eerste woord waar je aan denkt als je aan baby denkt, maar het is het eerste dat ze leren – dus wat maakt het uit? Veel eigenlijk! Leren praten is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van kinderen, wat het des te interessanter maakt om erachter te komen wanneer baby’s überhaupt beginnen te praten.

Wat is peuterpuberteit?

De peuterpuberteit is een van de meest voorkomende vragen die ouders stellen, is wanneer baby’s beginnen te praten. Als het op deze vraag aankomt, zijn er een paar verschillende antwoorden. Een antwoord is dat baby’s beginnen te praten zodra ze zich via taal kunnen uitdrukken (ongeveer 18 maanden), terwijl een ander antwoord is dat ze pas echt praten als ze drie of vier jaar oud zijn. Dit tweede antwoord lijkt misschien vreemd en verwarrend, maar de waarheid is dat kinderen hun accent verliezen als ze ongeveer drie jaar oud zijn, omdat ze nu meer mogelijkheden hebben om gedurende de dag meerdere spraakaccenten te horen dan alleen die van hun ouders.

De ontwikkeling van kinderen begrijpen

De eerste woorden die een kind leert, zijn meestal de klank van hun eigen naam. Als uw kind na 12 maanden zijn naam niet lijkt te leren, is het mogelijk dat het een spraak- of taalachterstand heeft. Veel kinderen ontwikkelen taalvaardigheden in verschillende snelheden en op verschillende manieren, dus het kan moeilijk zijn om te zeggen of uw kind zich normaal ontwikkelt of niet. Een gekwalificeerde logopedist kan de vaardigheden van uw kind beoordelen om te bepalen of er sprake is van een vertraging. Ze zullen aanbevelingen doen over hoe u uw kind kunt helpen leren en bloeien.

Is mijn kind in de puberteit?

Sommige kinderen beginnen met de puberteit voordat ze dubbele cijfers bereiken. Als uw kind tekenen van puberteit vertoont, is de kans groot dat hij of zij al in het ontwikkelingsstadium is. De puberteit begint met de groei van schaamhaar en lichaamsgeur, gevolgd door borstontwikkeling en het verschijnen van lichaamshaar bij meisjes. Jongens zullen groter worden, gezichtshaar krijgen en testikels groter worden.

Voorbereiding op peuterpuberteit

Elk jaar staan ​​ouders voor de hartverscheurende taak om met de eerste puberteitspijn van hun kind om te gaan. Het kan moeilijk zijn te begrijpen waarom deze veranderingen plaatsvinden. Waarom is mijn zoon altijd zo humeurig? Waarom staat hij erop een beha te dragen naar school? Er zijn veel dingen die uw kind kan doen die u niet begrijpt, maar u hoeft zich geen zorgen te maken. Dit is wat u moet weten over de puberteit bij peuters en hoe u ermee om kunt gaan:

Omgaan met dagelijkse routines tijdens de peuterpuberteit

Als je je afvraagt ​​​​of je baby voorop loopt als het gaat om taalontwikkeling, zijn er enkele tekenen waar je op moet letten. Een teken kan het gebrabbel van uw baby zijn. Als een baby van 12 maanden meer dan 20 woorden en geluiden kan zeggen, dan loopt hij of zij mogelijk voorop in de spraak- en taalontwikkeling. Een ander teken dat kan wijzen op de geavanceerde verbale vaardigheden van een kind, is zijn of haar vermogen om woorden te imiteren. Het nabootsen van een woord betekent dat het kind de betekenis begrijpt van het woord dat ze herhalen.
Veel ouders vragen zich vaak af wat ze kunnen doen om hun kinderen te helpen hun volledige potentieel te bereiken als het gaat om taalontwikkeling.

Manieren om uw kind te helpen omgaan met peuterpuberteit

Elke baby is anders en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Sommigen kunnen al vanaf 8 weken brabbelen, terwijl anderen hun eerste woord misschien pas zeggen als ze 18 maanden oud zijn. Over het algemeen beginnen kinderen sommige woorden te spreken rond de leeftijd van 12-15 maanden.

Rond de leeftijd van 18 maanden hebben ze een woordenschat van ongeveer 50 woorden en moeten ze in staat zijn om twee of drie woorden samen te voegen. Ze kunnen ook twee of drie woorden aan elkaar rijgen tegen de tijd dat ze 2 jaar oud zijn. Maar elk kind is anders, dus maak je geen zorgen als je kleintje niet in hetzelfde tempo praat als andere kinderen!