Chobmak
Image default
Eten en drinken

Welke soorten honing zijn er?

Over het algemeen kan honing een geweldige natuurlijke zoetstof zijn met tal van gezondheidsvoordelen. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde huid. Er zijn veel soorten verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke smaak en textuur. 

Acacia 

Acaciahoning is een van de meest populaire soorten vanwege de lichte, zoete smaak en de langzame kristallisatie. Het is een uitstekende keuze voor het zoeten van thee en koffie, en het is ook rijk aan antioxidanten en bevat antibacteriële eigenschappen. Als je voor een gezonde versie wil gaan, kun je het beste kiezen voor rauwe honing

Manuka 

Manukahoning is afkomstig van de nectar van de manukaboom uit Nieuw-Zeeland en wordt beschouwd als een van de krachtigste soorten vanwege zijn hoge concentratie aan antibacteriële stoffen. Het wordt vaak gebruikt om wonden en infecties te behandelen en kan zelfs helpen bij de bestrijding van resistente bacteriën zoals MRSA. 

Tijm 

Tijmhoning heeft een sterke, kruidige smaak en wordt vaak gebruikt om keelpijn en verkoudheid te behandelen vanwege de antiseptische eigenschappen. Het is ook rijk aan antioxidanten en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen. 

Klaver 

Klaverhoning is een milde, zoete variant met een lage zuurgraad en is daarom een uitstekende keuze voor mensen met een gevoelige maag. Het is rijk aan antioxidanten en bevat ook kleine hoeveelheden vitamines en mineralen. 

Linde 

Lindehoning heeft een subtiele, bloemige smaak en wordt vaak gebruikt om slapeloosheid en angst te behandelen vanwege de kalmerende eigenschappen. Het is ook rijk aan antioxidanten en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verlagen van de bloeddruk.

https://www.honingonline.nl/