Chobmak
Image default
Eten en drinken

Zo kun je zelf pizza maken

Zo kun je zelf pizza maken

Zelf pizza maken hoe leuk is dat? Niet alleen ontzettend leuk voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor de ouders. Zo kunnen jullie gezellig samen helemaal zelf bepalen wat er allemaal op de pizza gedaan wordt. Omdat je pizza’s natuurlijk op allerlei verschillende manieren kunt maken, hebben we een aantal praktische tips voor je. Met  deze tips kun jij het jezelf namelijk een heel stuk makkelijker maken. Welke tips dat allemaal zijn, dat lees je hieronder.

De bodem

Een goede pizza kenmerkt zich natuurlijk door z’n bodem. Toch kunnen we het ons heel goed voorstellen, dat je er waarschijnlijk niet op zit te wachten om ook de bodem helemaal zelf te moeten maken. Logisch, want dit is nogal een specialistisch werkje. Je kunt er dus ook gewoon prima voor kiezen om een kant-en-klare bodem te halen, die eruit ziet alsof hij net uit een Pizzaoven komt. Zo heb je toch het gevoel van een echte pizza, maar scheelt het je een hele hoop tijd en moeite.

Het beleg

Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen wat je allemaal op je pizza wilt doen. Wel is het goed om het natuurlijk vooral met kinderen extra gezond te houden. Omdat kinderen vaak dol zijn op felle kleuren, kun je hier door middel van bijvoorbeeld paprika natuurlijk perfect op inspelen. Je zult zien dat ze dan veel sneller geneigd zijn om dit te pakken, dan dat je bijvoorbeeld begint met champignons.

In de oven

Je kunt natuurlijk je pizza gewoon in de oven doen. Toch zijn er ook allerlei andere opties die het nog leuker maken om zelf pizza te kunnen maken. Zo zijn er namelijk ook mini pizzarettes, waarmee jij met je hele gezin tegelijk aan tafel je mini pizza kunt bakken. Wil jij graag weten welke mogelijkheden er allemaal zijn, bekijk dan snel hier welke ovens als best getest zijn.