Chobmak
Image default
Sport

Musculoskeletale letsels en chiropractische zorg

Spier- en skeletblessures kunnen ongelooflijk pijnlijk en slopend zijn, waardoor het moeilijk wordt om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Gelukkig biedt chiropractische zorg een niet-invasieve behandelingsoptie voor mensen met dergelijke blessures. Chiropractische zorg is het manipuleren van gewrichten, spieren en bindweefsel om pijn te verminderen en het bewegingsbereik te verbeteren. Het wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals subluxaties van de wervelkolom en hernia’s. Bent u op zoek naar een goede chiropractor? Ga dan naar RMC!

Wat doet een blessure met je lichaam?

Wanneer een gewricht of spier gewond raakt, reageert uw lichaam door beschermende verklevingen aan te maken rond het getroffen gebied. Deze verklevingen kunnen vrij strak worden en leiden tot ontstekingen, verminderde mobiliteit en pijn. Door zachte manipulatietechnieken te gebruiken om deze verklevingen te doorbreken, kunnen chiropractors de pijn verminderen en de normale beweging in het getroffen gebied herstellen. Verder kan chiropractische zorg een effectieve behandeling zijn voor spanningshoofdpijn en nekpijn veroorzaakt door stress of een slechte houding.

Verschillende therapieën

Naast het manipuleren van gewrichten en spieren om de pijn te verlichten, kunnen chiropractors ook elektrische stimulatie of ultrasone therapie gebruiken om de genezing op een dieper niveau te stimuleren. Elektrische stimulatie werkt door kleine elektrische impulsen te sturen via elektroden die rechtstreeks op de huid worden bevestigd in de buurt van de plaats van het letsel of ongemak. Dit type behandeling helpt gespannen spieren te ontspannen en stimuleert de doorbloeding om de genezing te bevorderen. Ultrageluidtherapie werkt vergelijkbaar, maar maakt gebruik van geluidsgolven in plaats van elektriciteit om de celactiviteit op grotere schaal te stimuleren dan met elektrische stimulatie alleen mogelijk is.

Sporters

Chiropractische zorg is ook nuttig voor sporters die manieren zoeken om veel voorkomende sportblessures zoals verstuikingen en verrekkingen te voorkomen. Bij regelmatige aanpassingen door een getrainde arts kunnen sporters betere prestaties leveren door hun algemene flexibiliteit en bewegingsbereik te verbeteren, waardoor ze beter kunnen presteren tijdens hun sport of activiteit zonder te worden belemmerd door gespannen of stijve spieren of gewrichten.

Al met al is chiropractische zorg een uitstekend niet-invasief alternatief voor mensen die te maken hebben met blessures aan het bewegingsapparaat en chronische pijn, omdat het ontstekingen effectief kan verminderen en tegelijkertijd de genezing van de natuurlijke systemen van het lichaam op een dieper niveau kan bevorderen.