Chobmak
Image default
Sport

Zo kies jij je nieuwe ruiteroutfit voor het komende seizoen!

Iedere keer wanneer de kleur van de bladeren verandert veranderen je kledingbehoeften als ruiter. Je ben vaak lange stukken aaneen buiten en zowel bij warmte als bij kou, als bij regen moet je rijkleding aan de omstandigheden voldoen. Met de volgende tips kies jij je volgende rijoutfit voor het komende seizoen.

Kies een winkel met aantrekkelijk geprijsde topmerken

Heb je een voorkeur voor een bepaald merk? Kies dan voor een winkel die als officieel verkooppunt geregistreerd staat. Dan weet je zeker dat de nieuwe collectie daar als eerste binnen is. Bovendien zijn er regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen wanneer de oude collectie eruit moet. Ook mensen die minder bekend zijn met rijkleding hebben wellicht van merken als Samshield, Vestrum en PS of Sweden gehoord. Deze merken staan bekend om de kwaliteit van de materialen en de originele designs, waarvan sommige, zoals de Vestrum rijbroek een begrip zijn geworden in de paardensport.

Is er maatwerk mogelijk?

Veel items kunnen op maat gemaakt worden. De Samshield cap is hier misschien wel het beste voorbeeld van. Een officiële verkoper van Samshield kleding meet dan je hoofd nauwkeurig op en de cap die je krijgt past perfect, zonder te knellen of het risico dat de helm van je hoofd valt. En zo kunnen er ook aan andere items aanpassingen worden gemaakt. Denk aan rijlaarzen, wedstrijdjasjes en rijbroeken.

Ga voor advies en persoonlijke service

Extra diensten als maatwerk vragen natuurlijk om een winkel met service. Waar een middagje winkelen voelt als een dagje uit. Met ervaren personeel dat zelf actief is in de ruitersport om je te adviseren. Ga daarbij altijd uit van je gevoel. Je kunt beter wat verder rijden voor een winkel waar jij je helemaal op je gemak voelt dan alleen naar de afstand te kijken. Daarnaast is het wel fijn wanneer je favoriete winkel ook een webshop heeft waar je gemakkelijk je favoriete kledingstukken kunt bestellen.