Chobmak
Image default
Gezondheid

Waarom stoppen we met solliciteren?

Als je werk kunt vinden dan is dat natuurlijk super. We baseren ons hele leven op een zekere basis van arbeid, want arbeid geeft ons inkomsten en daar kunnen we onszelf mee onderhouden. Als je genoeg werkt, kun je ook je dromen en je toekomst laten groeien. Althans dat is het idee. Soms dan zit je in een positie waarbij je werkt om te overleven en de vastigheid niet kunt missen. Als je alleen al een maand inkomsten zou missen is het een te groot risico, terwijl je juist in die positie eigenlijk zou moeten blijven zoeken naar beter werk. Waarom stoppen we ooit met solliciteren?

Reflectie

Als je in de spiegel kijkt, wie zie je dan? Is wat je krijgt wat je verdiend voor je gevoel? Past je werk bij wie je bent? Dit zijn belangrijke vragen waarin je eerlijk moet zijn naar jezelf. Soms kan het zijn dat je inderdaad vindt dat wat je krijgt bij je past. Meestal zul je echter merken dat je wel wat meer verdienen mag van jezelf. Waarom zoek je dat dan niet op? Naast de vastigheid zijn we vaak niet zeker of we iets wel kunnen of dat onze sollicitatie wordt geaccepteerd door een nieuwe werkgever. Denk daarbij eens terug aan wat je tot nu toe allemaal hebt gedaan. Zat daar iets bij dat je niet kon? Ook is niet geschoten altijd mis, je hebt eigenlijk niets te verliezen en tot die tijd heb je nog altijd je vaste baan die je al doet.

Meer geld

Eén reden om te zoeken naar werk kan meer geld zijn. Meer geld in loondienst betekent vaak iets van geluk hebben om een andere positie te krijgen, of een onderhandeling te laten slagen. De sterkste onderhandelingen kun je maken wanneer je weet dat mensen je nodig hebben, en daar zit ook een struikelblok. Als je precies hetzelfde doet als 1000 andere sollicitanten, waarom zouden ze dan je uitkiezen en meer betalen? Het kan dus helpen om extra vaardigheden te vinden.

Vacature Curaçao

Een andere reden kan avontuur zijn. Als je dan toch al het gevoel hebt dat iets niet voor je weg is gelegd, waarom dan niet een grote verandering maken? Op vacature Curaçao zoeken kun je naar vacature Curaçao brengen. Een ander land, een andere baan, een nieuwe start?

https://healthz.eu/