Chobmak
Image default
Auto's en Motoren

Veilig parkeren en markeren met biggenruggen

Betonnen biggenruggen, ook bekend als stootbanden, kennen een belangrijke functie binnen de verkeersveiligheid. Betonnen biggenruggen zijn de ideale manier om toegang tot bedrijfspanden of straten te verhinderen of te beperken. Dit komt bijvoorbeeld voor bij straten die alleen toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers, of bij bedrijfspanden die specifieke toegangen vrij willen houden van parkerende auto’s.

Klein blokkade creëren met de biggenrug

Voor zulke ingangen worden de betonnen biggenruggen (stootbanden) geplaatst om te voorkomen dat een voertuig de toegang kan betreden of er kan parkeren. Doordat beton een erg sterk materiaal is, blijven de geplaatste biggenruggen jaren goed en zullen ze niet beschadigen als ze te maken krijgen met een harde klap. Voor leegstaande panden zijn biggenruggen een goede manier om het pand minder kwetsbaar te maken voor anderen.

Biggenruggen zijn zeer betaalbaar

De biggenruggen zijn een prefab product. Dit houdt in dat ze van tevoren zijn gegoten in verschillende standaardmaten die na bestellen en aflevering direct te gebruiken zijn. Het is mogelijk om beton te gieten in een mal omdat vers beton een vloeibaar materiaal is. Hierdoor kan het beton in verschillende mallen worden gegoten om de gewenste vorm te creëren voor een biggenrug.

Het is zelfs mogelijk om beton te gieten in complexe vormen door gebruik te maken van een meer vloeibare mix. De prefab biggenruggen worden geproduceerd in grote aantallen, waardoor het een stuk betaalbaarder is om biggenruggen te kopen. 

Op de website Biggenruggen.nl vindt de klant diverse afmetingen en kleuren terug. Voor extra verkeersveiligheid zijn biggenruggen ook in een opvallende gele kleur verkrijgbaar

https://www.biggenruggen.nl/