Chobmak
Vakantie

Naar Frankfurt met de auto

Op slechts 300 kilometer van de Nederlandse grens ligt Frankfurt. Een afstand die eenvoudig is te overbruggen met een auto. Binnen 3 uur bent u vanuit Nederland in Frankfurt. Deze korte afstand maakt het ideaal voor een citytrip. Lees verder voor meer informatie over de autoroute naar Frankfurt.

 

Vanuit Nederland zijn er grofweg twee routes die u kunt nemen. Komt u vanuit het noorden van Nederland dan kan u het beste over de A3 naar Frankfurt. De A3 begint in Duitsland waar de A12 in Nederland ophoudt. Voor deze route gaat u bij Arnhem de grens over. Komt u uit het zuiden van Nederland dan kan u beter de A61 volgen naar Frankfurt. Hiervoor gaat u bij Venlo de grens over. Beide routes komen langs de steden Keulen en Bonn.

 

Als u besluit met de auto naar Duitsland te gaan moet u zich realiseren dat er enkele dingen verplicht in de auto moeten zijn. Zo is het verplicht een gevarendriehoek bij u te hebben die u voor uw auto kan zetten bij pech of een ongeval. Tijdens pech dient u ook een veiligheidshesje aan te hebben, deze dient u dus ook verplicht mee te nemen. Daarnaast moet een verbanddoos ook verplicht aanwezig zijn. Controleer bij een huurauto altijd of deze drie items aanwezig zijn. 

 

Eenmaal in Duitsland gelden er andere verkeersregels dan in Nederland. Zo geldt er geen maximale snelheid op Duitse autosnelwegen. De richtsnelheid voor personenauto’s is 130 kilometer per uur. Daarnaast zijn er in Duitsland bij winterse weeromstandigheden winterbanden verplicht. Winterbanden moeten minstens een profieldipete van 1,6 millimeter hebben. Als u zonder winterbanden rijdt riskeert ueen boete, bij het veroorzaken van een verkeersopstopping is deze boete nog vele malen hoger. Het niet monteren van winterbanden in de winter wordt gezien als grote nalatigheid.

 

Onderweg naar Frankfurt kunnen zich er ook wegwerkzaamheden en files voor doen. Momenteel staan er geen werkzaamheden gepland voor de A3 en A61. Als u over de A3 naar Frankfurt rijdt houdt er dan wel rekening mee dat het vaak druk is rond Duisburg, Düsseldorf en Keulen. Hier kan u rond de spits in de file komen te staan en extra reistijd oplopen. Op de A61 is vaak druk rond Mönchengladbach wat extra reistijd met zich mee kan brengen. 

 

In Duitsland hebben veel steden een milieuzone. Een Umweltzone is er om vervuilende auto’s uit het centrum van de stad te weren. In Frankfurt bevindt zich sinds 1 oktober een milieuzone. De milieuzone van Frankfurt valt binnen de grenzen van de A5, A3 en A661. Binnen deze zone mogen alleen voertuigen komen met een groene milieusticker. Heeft u voor vertrek geen milieusticker aangeschaft dan kan u deze nog onderweg aanschaffen bij een Dekra of TUV. Heeft u geen milieusticker dan zal u de auto buiten de milieuzone moeten parkeren en met het openbaarvervoer verder moeten reizen. 

https://www.frankfurt-tourismus.de/en