Chobmak
Image default
Woning en Tuin

Licht in de duisternis

Tenzij je slaapt, leef je meestal in het licht. Overdag genieten we van natuurlijk zonlicht, maar gebruiken in donkere ruimtes ook vaak kunstlicht oftewel verlichting. Een mooie hang- of muurlamp kan een hele andere impressie geven aan je woonkamer. Wanneer je houdt van designer lampen is het de moeite waard om te kijken naar een HK Living Lamp. Deze lampen zorgen niet alleen voor een betere verlichting maar creëren sfeer, warmte en stijl in je kamer. De lampen van dit Nederlandse merk zijn allemaal ontworpen in Nederland. Stuk voor stuk hebben ze een modern en uniek design. Je kunt je online verdiepen in het aanbod.

 

Waar is een lamp goed voor?

Een lamp kan gekocht worden voor verschillende functies. Wanneer een lamp wordt gekocht voor op de werkplek is het doel ervan om de concentratie te verhogen. Om werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren heb je vaak goed licht nodig. Zo kan dat verschillen van TL buizen tot aan zaklampen. Er zit zelfs verlichting in een microscoop om het beeld te verduidelijken! Sommige lampen gaan alleen ’s nachts aan, maar kantoorlampen branden meestal overdag de hele dag. Op werkplaatsen waar men handwerk verricht is goede verlichting niet weg te denken. Denk maar eens aan alle handgemaakte meubels die dit merk verkoopt. Deze handarbeiders zijn voorzien van uitstekend licht!

 

Hoe werkt een lamp?

Een lamp is gemaakt van glas en ijzerdraad. De glazen bol die je ziet is zuurstof arm, dat wil zeggen dat er geen lucht in deze bol zit. Het ijzerdraad zorgt voor de geleiding van de elektrische stroom. Deze draad wordt dusdanig verhit dat het licht gaat uitstralen. De draad bestaat uit een bepaald metaal, dat tegen hoge temperaturen kan zodat het niet smelt. Je ziet wel eens dat een lamp is doorgebrand, de temperatuur is dus overstegen in deze lamp en is daarom dus kapot gesprongen. Deze lampen zijn niet meer te herstellen en kun je dus weggooien. Ben voorzichtig met het glas wanneer je de lamp deponeert.

 

Sierlampen

Vroeger gebruikte men lampen alleen voor noodzakelijke doeleinden. Tegenwoordig hebben we stijl en flair aangebracht. Een lamp zorgt niet alleen maar voor verlichting maar ook voor warmte en sfeer. De perfecte sfeerlamp straalt het juiste licht uit en past bij je interieur. Tegenwoordig kun je zelfs de kleur van het licht veranderen wanneer je de lampen zelf aansluit op een app. Deze bestuur je dan met je telefoon. Zo geniet je precies van het licht dat je zelf graag wilt.