Chobmak
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar een schaal van marmer?

Met een schaal van marmer laat je je interieur opnieuw weer helemaal stralen. Hij valt direct op door de goede kwaliteit van het marmer. Dit zorgt er ook voor dat de schaal slijtvast is. Nog meer voordelen: een lange levensduur en een ontzettend stevige ondergrond. Wat je dus ook in de schaal wilt leggen, je hoeft niet bang te zijn dat deze doorbuigt of breekt!

Een schaal van marmer vinden die goed bij je smaak en je huidige interieur past, kan soms best nog lastig zijn. Er is een groot aanbod bij aanbieders als IndoMarmer, die elk hun eigen karakteristieken hebben. In het kort is het belangrijk om te letten op drie eigenschappen: de voet, de kleur en de afmetingen.

 

Eigenschap 1: de voet van de schaal

Marmeren schalen kunnen uitgevoerd zijn als een simpele schaal, maar ook als een luxere variant met een heuse voet. Daarmee houd je iets minder ruimte over voor je spullen, maar creëer je wel een premium gevoel bij je schaal. In combinatie met marmer als materiaal versterkt dit elkaar enorm. Het is eigenlijk puur afhankelijk van je smaak en de plaats waar de schaal komt te staan of je een voet wilt nemen of niet. Als je weinig plaats hebt, kan een smalle voet handig zijn doordat deze minder ruimte inneemt dan de bodem van de schaal zelf. Als je echt niet in wilt boeten op plaats in de schaal, is een schaal zonder voet de ideale optie voor jou.

 

Eigenschap 2: de kleur van de schaal

Een schaal van marmer vind je tegenwoordig terug in allerlei hippe kleuren. Je kunt kiezen uit het standaard crème, zwart of grijs. Wil je liever iets unieks dat direct opvalt in je interieur? Kies dan voor een schaal met rood marmer. Ook uniek: een schaal van riviersteen, versteend hout of onyx!

 

Eigenschap 3: de afmetingen van de schaal

Deze eigenschap bepaalt hoeveel je daadwerkelijk in de schaal kwijt gaat kunnen. De afmeting wordt berekend aan de hand van de diameter van de schaal. Gemiddeld zijn deze tussen de 25 en 40 centimeter. Hoe groter de diameter, hoe meer spullen je uiteindelijk in de schaal kwijt kunt. Hoe groot je de schaal wilt hebben, hangt grotendeels af van wat je ermee wilt gaan doen. Voor fruitschalen adviseren wij je om een wat grotere maat te nemen, zodat je zeker weet dat je schaal niet met één banaan al vol is. Wil je wat kleine prullaria opbergen in je schaal, dan is een kleine maat waarschijnlijk al voldoende.