Chobmak
Woning en Tuin

Hypotheek Middelburg aflossen met spaargeld

Stel: je hebt genoeg spaargeld. Dat levert nagenoeg niets op en het ziet er niet naar uit dat hier binnenkort verandering in komt. Beleggen vind je te spannend. Ondertussen moet je wel belasting betalen over dat vermogen, ook al krijg je er nauwelijks rente voor. En je hebt ook een geschikte hypotheek Middelburg. Daar betaal je rente over.  Misschien is dan wel een goed idee om een deel van je spaargeld te gebruiken voor het versneld aflossen van je hypotheek?

Voordelen versneld aflossen

Het versneld aflossen van de hypotheek Middelburg kan voordelig of nadelig zijn. Je moet zorgvuldig kijken wat verstandig is in jouw persoonlijke situatie. Voor de één is dat aflossen, voor de ander is dat niet aflossen. Als je dan inderdaad zorgvuldig kijkt naar jouw financiële situatie, dan kán je conclusie zijn dat je spaargeld niets oplevert, dat je er wel belasting over moet betalen en dat je ondertussen rente betaalt over jouw openstaande hypotheek Middelburg. Dat je daarmee geld weggooit. Dat het misschien wel een goed idee is om de hypotheek te verlagen met een deel van je spaargeld. De voordelen van het inzetten van jouw spaarcenten om een aflossing te doen een lagere hypotheek Middelburg waardoor je minder rente betaalt. Ook heb je een lager spaarsaldo waardoor je minder belasting betaalt.

Financier jouw verbouwing

Heb geen spaargeld? Maar wil je wel profiteren van de lage hypotheekrente? Dan is het verhogen van de hypotheek Middelburg dit moment extra interessant zijn om jouw verbouwplannen te realiseren. Wanneer er ruimte is om uw hypotheek te verhogen op basis van de waarde van de woning, kan dit nu tegen gunstige rentecondities afgesloten worden. Heeft u hierin geen mogelijkheden kunt u overwegen om fiscaal gunstig dit bedrag te lenen.Op die manier profiteer je toch van de lage rentes.