Chobmak
Image default
Woning en Tuin

Welke soorten eetkamerstoelen zijn er?

Als je op zoek bent naar eetkamerstoelen dan ben je misschien verbaasd over de verschillende modellen die er allemaal zijn. De keuze is gigantisch en elk model heeft voor- en nadelen. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de verschillende soorten stoelen die er zijn en wanneer bepaalde modellen een goede keuze voor je zijn of juist niet. Ben jij op zoek naar nieuwe modellen en vind je het maken van de juiste keuze best lastig? Lees dan snel verder. Want na het lezen van dit artikel heb jij de keuze zo gemaakt.

Stoelen met en zonder armleuning

De simpelste modellen zijn de eetkamerstoelen zonder armleuning. Het zijn modellen die je makkelijk onder de tafel kunt schuiven zodat je altijd dicht bij het blad kunt zitten. Ze zijn prima om aan tafel aan te schuiven en te genieten van een maaltijd. Als je regelmatig lang tafelt dan kan het fijn om te kiezen voor een exemplaar met armleuning. Dat zit net wat prettiger omdat je je armen kunt laten rusten op de leuning. Waar je wel op moet letten dan is dat de leuning ook onder je tafel kan schuiven. Als dat niet zo dan kun je beter voor een model kiezen zonder. Anders kun je niet goed aan de tafel zitten. In dit geval geldt meten is weten. Als je de hoogte van de armleuning weet en de hoogte van de onderkant van het tafelblad dan ontdek je vanzelf of het past.

Eetkamerstoelen met hoge rugleuning

Er zijn eetkamerstoelen met een standaard rugleuning en modellen met een hoge rugleuning. De laatste geven meer comfort en steun aan je rug en zijn ook meer aanwezig in de kamer. Veel modellen hebben een standaard rugleuning en dat is voor de meeste mensen een prima optie. Wil je liever goed rechtop kunnen zitten en ook met je bovenrug tegen een stoel kunnen leunen, kies dan voor een model met een hoge leuning. Het is een kwestie van smaak en testen wat je zelf het prettigst vindt.

Gestoffeerde stoelen

Gestoffeerde eetkamerstoelen zijn comfortabel en geven de ruimte een classy uitstraling. Het kan zijn dat alleen het zitvlak gestoffeerd is zodat je billen heerlijk weg kunnen zakken in de bekleding. Er zijn ook modellen waarbij de rugleuning ook voorzien wordt van bekleding. Dan kun je je rug ook prettig laten rusten tegen een comfortabele leuning. Als je wilt kun je daarnaast nog kiezen voor modellen waarbij de armleuningen ook deels bekleed zijn of helemaal.

Eetkamerstoelen met kussens

Wil je eetkamerstoelen die voorzien zijn van alle luxe en comfort? Kies dan voor de modellen die naast bekleding ook nog uitgerust zijn met kussens. Dan kan echt iedereen comfortabel zitten. De kussen kunnen vast zitten of deels los zodat iedereen op zijn eigen manier de kussens kan gebruiken voor extra ondersteuning. Deze modellen van Tomasso Tables zien er prachtig uit en zitten heel fijn, ook als je houdt van lang tafelen. Het zijn ook stoelen die fijn zijn als je je tafel regelmatig gebruikt om aan te werken.