Chobmak
Image default
Woning en Tuin

Bloemen bestellen: Waar let je op?

Een bosje bloemen bestellen om een vriend of vriendin, familielid of collega eens even lekker in het zonnetje te zetten is altijd een goed idee. Met een bosje bloemen maak je iemand altijd blij en het is een goede manier om eens je waardering voor een persoon in je omgeving te laten blijken. Zonder dat we er al te vaak bij stil staan spelen bloemen een enorm belangrijke rol in ons dagelijks leven. Er zijn heuse etiquette en regels die voorschrijven wanneer je welke bloemen wel of niet mag geven. Daarnaast is het zo dat er een hele ruime keuze is aan bloemen en dat je ook nog eens zelf boeketten kunt samenstellen. Voor een hoop mensen maakt deze ruime keuze het niet makkelijker om een leuke bos bloemen uit te zoeken. Daarom vertellen we je in dit artikel alles dat je moet weten over bloemen bestellen. 

Bloemen bestellen voor alle gelegenheden

Er zijn maar weinig gelegenheden in het leven waarvoor een bos bloemen bestellen niet gepast is. Of het nu gaat om de heuglijke gebeurtenissen in het dagelijkse leven, zoals verjaardagen, promoties of diploma-uitreikingen, of de minder heugelijke gebeurtenissen zoals een overlijden of een ziekte, met het geven van een bos bloemen maak je altijd het juiste gebaar. Eigenlijk kun je het met een bos bloemen dan ook niet verkeerd zeggen. Wel zijn er natuurlijk bepaalde bloemen die een specifieke betekenis hebben. Zo heeft bijvoorbeeld een bosje rozen voor iedereen dezelfde betekenis, namelijk een blijk van liefde. Wil je een mooie bos bloemen bestellen voor een speciale gelegenheid, maar weet je niet zeker welke kant je op moet? Vraag dan gewoon eens vooral advies van de bloemist. Die weet immers als geen ander welke bloemen mooi bij elkaar passen en aansluiten op bepaalde gelegenheden.

Welke bloemen zijn populair?

Een mooie bos bloemen bestellen is voor de een makkelijker dan voor de ander. Vind je het wat lastig om een mooie bos uit te zoeken, dan kun je altijd hulp krijgen met het samenstellen van een mooi boeket. Bloemen die populair zijn om in een boeket op te nemen zijn onder andere lelies, narcissen, lagerstroemia, chrysanten en orchideeën. Natuurlijk zijn tulpen en rozen ook zeer populaire bloemen. Maar bij deze bloemen zien we vaker dat ze verkocht worden als een bos en niet zozeer als onderdeel van een boeket. Het verschil hierbij is dat een bos bestaat uit alleen maar tulpen of alleen maar rozen en een boeket samengesteld is uit vele verschillende soorten bloemen.

Hoe lang gaat een boeket mee?

Ga je bloemen bestellen om aan iemand cadeau te doen? Dan is het natuurlijk wel prettig als het boeketje dat je bestelt een tijdje meegaat. Doorgaans is het zo dat boeketten die verkocht worden vers zijn en zodoende altijd wel een dag of zeven à acht goed zouden moeten blijven. Om het meeste uit je boeket te halen wordt wel geadviseerd het water waarin je boeketje bloemen staat dagelijks te verversen en bij het verversen van het water de juiste plantenvoeding toe te voegen. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van je mooie bos bloemen.