Chobmak
Image default
Aanbiedingen

Belangrijke informatie voor het werken met een hoogwerker

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een hoogwerker als bedrijf. Echter, zoals met de meeste apparatuur die u in het bedrijfsleven gebruikt, zijn er veiligheidsrichtlijnen en bedieningsinstructies die u moet volgen. Als u binnen uw bedrijf gebruik wilt maken van hoogwerkers, vindt u hier alles wat u moet weten.

 

Hoogwerker certificaat

Werkgevers moeten kunnen aantonen dat hun personeel voldoende is opgeleid om veilig met een hoogwerker te kunnen werken, aldus de Arbowet. Wanneer zich tijdens het gebruik van een hoogwerker een calamiteit voordoet, zoals een val of beknelling, zullen verzekeraar en arbeidsinspecteur daar naar op zoek gaan. Het is dan aan u om hen ervan te overtuigen dat de personen die met de hoogwerker werkten, voldoende zijn opgeleid. Een hoogwerker certificaat kan worden gebruikt om dit te verifiëren. Het kan in één dag worden verdiend en is vijf jaar geldig. Het kan dus handig zijn om een aantal werknemers goed opgeleid te hebben.

 

Veiligheid

Voordat een hoogwerker kan worden gebruikt, moet een checklist worden ingevuld. Dit is wanneer de hoogwerker wordt geïnspecteerd op schade en om te verifiëren dat hij in een veilige en stabiele positie staat. Alle bedieningsmechanismen moeten ook worden getest, evenals de vloeistoffen. Onder de hoogwerker moet een zone voor personen worden afgezet, en binnen deze zone moet een bouwhelm worden gedragen. Een valbeveiligingsgordel wordt gebruikt om de persoon die op de hoogwerker staat aan te lijnen. Werk altijd in paren op hoogte, met één op grondniveau. Geen enkele taak mag worden uitgevoerd met een hoogwerker boven windkracht 6.

 

Huren van een hoogwerker

Veel bedrijven aarzelen om in een hoogwerker te investeren. Ze zijn prijzig en moeilijk op te bergen. Huur een hoogwerker voor alle bouwklussen op hoog niveau. U kunt ook hoogwerkers huren voor langere periodes. Elke taak vereist een geschikte hoogwerker en toebehoren. Als u niet zeker weet welke u moet kiezen, neem dan contact op met uw gecertificeerde medewerker of met de firma die het materiaal levert.

 

https://www.123machineverhuur.nl/