Chobmak
Image default
Woningen

Welke woonstijlen of interieurstijlen zijn er?

Woonstijlen, interieurstijlen, woonideeën. Het klinkt allemaal een beetje hetzelfde, maar toch zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden wanneer je aan het inrichten van je woning begint. Er is natuurlijk geen enkele goede of foute stijl, want dat ligt volledig aan je eigen smaak. Wel zijn er een aantal bekendere woonstijlen die we hieronder even voor je op een rijtje zetten!

Woonstijlen

– minimalistisch: Bij deze woonstijl staat functionaliteit voorop. Je probeert je huis zo opgeruimd en strak mogelijk te maken, zonder dat er overbodige spullen in rondslingeren. De kleuren die je hier vaak terugziet zijn grijs, wit en zwart, maar soms ook rustige aardetinten.

– scandinavisch: Deze woonstijl is heel erg populair in Nederlandse huizen. Het kenmerkt zich door eenvoudige lijnen, veel houten elementen en lichte kleuren. De meubels zijn vaak erg functioneel, maar dat betekent niet dat ze saai hoeven te zijn!

– landelijk: Zoals de naam al doet vermoeden, is deze woonstijl geïnspireerd door het platteland. Je ziet hier dan ook veel natuurlijke materialen zoals hout en leer terug, in eenvoudige en rustieke designs. De kleuren die je hier vaak terugziet zijn aardetinten, wit en grijs.

– industrieel: Deze woonstijl is geïnspireerd door oude fabrieken en warehouses. Je ziet hier dan ook veel stoere elementen zoals houten balken, betonnen muren en metalen meubels terug. De kleuren die je hier vaak terugziet zijn grijs, zwart en wit, maar soms ook fellere tinten.

-Bohemian stijl: Deze woonstijl is een beetje eclectic en je kunt er heel veel verschillende dingen mee doen. De kleuren die je hier vaak terugziet zijn fel, maar ook rustige aardetinten. Je ziet hier dan ook veel vintage en handmade elementen terug.

Kortom, er zijn genoeg woonstijlen waar je uit kan kiezen! Welke woonstijl past het best bij jou? Ga eens op onderzoek uit en vindt jou woonstijl!