Chobmak
Image default
Woningen

Feng shui inrichten met Aziatische meubels

Er zijn mensen onder ons die zich echt bezig houden met de energie van alles wat ons omringt. De energiestroom kan alle sferen van je leven beïnvloeden zowel fysiek als mentaal. Dus om jezelf te beschermen tegen een negatieve invloed als gevolg van de verstoorde energiestromen, zijn de Feng shui regels in het leven geroepen!

 

Wat is feng shui en waarom is het belangrijk?

Er is nauwelijks iemand te vinden die niet minstens één keer in zijn leven de naam feng shui heeft gehoord. En op basis van hoe deze omschrijving klinkt, zou het logisch zijn te veronderstellen dat het iets van de Chinese traditie is. Maar wat is feng shui eigenlijk?

 

Feng shui behoort tot de Chinese traditie. Het is een oefening die stamt uit het oude China, die stelde dat energie door alles in de omgeving stroomt, net zoals door levende wezens.

De term “feng shui” kan letterlijk vertaald worden als “wind-water”, elementen die volgens deze traditionele praktijk universele energie, Qi genaamd, door alle plaatsen en constructies brachten. Om deze energie op de juiste manier door deze structuren te laten stromen, werden de woningen en energetisch sterke plaatsen, zoals graftombes, afhankelijk van deze stromen georiënteerd.

 

Aanvankelijk werd de methode van feng shui toegepast op meer algemene uiterlijke kwesties, zoals de ligging van het hele gebouw voor de bouw. Het was een aspect van het project. Maar tegenwoordig is deze oefening vooral populair geworden voor interieurdesign oplossingen. Bij vraagstukken over de indeling van een huis kan feng shui bijvoorbeeld heel nuttig voor je zijn, vooral als je van plan bent herstelwerkzaamheden uit te voeren. Voor degenen die houden van de kenmerken van de Chinese stilistiek, zou het interessant zijn om meer te leren over feng shui interieur ontwerpen, die de kennis over de stromen van Qi combineren met decoratie aspecten en Aziatische meubels, die zowel symbolische als visuele waarde hebben.

 

De functie van spiegels en Aziatische meubels

Het toepassen van de feng shui in de woonkamer houdt een goed doordachte planning van de ruimte in. De bank heeft hierin een dominante rol, dus denk goed na over de vorm en positie ervan. Als je een Aziatische feng shui bank koopt, moet je hem tegen de muur plaatsen en niet tegen de lijnen van de ingangen. Aziatische banken hebben nooit een L-vorm, want die brengen negatieve energie met zich mee. Als u er al een heeft, plaats er dan een in een rechte hoek om de negatieve invloed te elimineren. In het algemeen moet de belangrijkste zitplaats van de kamer softe randen hebben.

 

Aziatisch meubilair is vaak symmetrisch en geordend, dat bevorderd de energiestroom in een ruimte. Daarom is Aziatisch meubilair in een Feng Shui inrichting een goede veilige keuze. Naast dat Aziatische meubels symmetrisch zijn, is het handwerk uniek en ongeëvenaard. De technieken die gebruikt worden staan in het teken van respect voor de natuur en het materiaal waarmee gewerkt wordt.

 

Zorg ervoor dat alle zitplaatsen geordend zijn. De feng shui inrichting veronderstelt het comfort van het zitten op een plaats, maar zitten op de vloer of andere ongepaste plaatsen is verre van comfortabel.

https://www.koremanmaastricht.nl/aziatische-meubels/