Chobmak
Marketing

Een autowrap of bestickering als verdienmodel?

Ze vallen meteen op wanneer ze voorbij rijden. Auto’s met de bestickering van een bedrijf in felle kleuren en met de contactgegevens op de zij- of achterkant afgedrukt. Bestickering van auto’s is één van de meest goedkope manieren om reclame te maken voor producten of diensten. Je hoeft het maar één keer aan te brengen en je brengt de naam van het bedrijf dagelijks bij honderden of zelfs duizenden mensen onder ogen. Maar wist je dat je als particulier ook geld kunt verdienen door je auto te laten bestickeren met reclame voor een bedrijf?

Geld verdienen door je auto te laten bestickeren

Geld verdienen door een reclameboodschap van een ander bedrijf op je auto te laten zetten wordt ook wel reclame rijden genoemd. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden bij verschillende bedrijven. Afhankelijk van het bedrijf zijn daarbij een aantal zaken belangrijk. Zo moet je auto natuurlijk representatief zijn voor het merk dat je vertegenwoordigt. De auto bestickering moet een ontwerp krijgen. En je moet vaak een minimaal aantal kilometers per jaar maken. Een auto die het grootste deel van de tijd in je garage staat is voor bedrijven natuurlijk minder interessant.

Bestickeren of een volledige auto wrap?

Bij een reclame bedrijf kun je bespreken of je een volledige auto wrap wilt of een gedeeltelijke bestickering. Het voordeel van een volledige wrap is dat de lak van je auto goed beschermd wordt en dat komt de verkoopwaarde ten goede. Een bestickering valt daarentegen vaak beter op en dat kan een reden zijn voor bedrijven om een gedeeltelijke belettering te kiezen. Bespreek dit goed met een lokaal reclamebureau in Zeeland zodat je precies weet waar je aan begint.

Wanneer ga je reclame rijden? En wanneer niet?

Hoewel jij als eigenaar van de auto altijd het laatste woord hebt over de soort reclame die je wilt vertegenwoordigen. Daarnaast moet je ook niet teveel waarde hechten aan de looks van je auto. Die wordt sowieso anders met een bestickering of auto wrap. Bij een gedeeltelijk bestickering kan er ook verkleuring optreden tussen het gedeelte dat is bedekt door stickers en de lak die niet bedekt is. Heb je daarentegen vooral een auto om je van A naar B te brengen dan is reclame rijden wellicht wel iets voor je. Je kunt op deze manier al snel de wegenbelasting en het geld dat je aan verzekering betaalt terug verdienen. Dan rij je pas echt goedkoop rond!