Chobmak
Image default
Aanbiedingen

Dus wat doen webontwikkelaars echt?

website ontwikkelaar

Kort antwoord: ze maken en onderhouden websites.

Maar hoe het er precies uitziet, hangt grotendeels af van het soort werk dat door de ontwikkelaar wordt uitgevoerd. Het goede nieuws is dat webontwikkelaars zeer gewild zijn en dat ze, hoewel ze heel hard werken, kunnen rekenen op een comfortabele beloning en een gezonde balans tussen werk en privéleven. Het is een beroep dat mensen beloont die echte problemen oplossen en graag creëren.

Verantwoordelijkheden van webontwikkelaars

Het is jouw taak als webontwikkelaar om de producten en diensten van je klant aan een breed publiek te presenteren, waardoor aantrekkelijke en functionele websites ontstaan. Hoogstwaarschijnlijk wordt van u verwacht dat u een potentieel gebruikerspubliek identificeert en een website kunt ontwikkelen die aantrekkelijk is voor dat publiek. Je baan kan bestaan ​​uit een ontmoeting met klanten om hun wensen voor de website te bespreken of om te bespreken hoe ze hun website functioneel en up-to-date kunnen houden. U kunt de look en feel ontwerpen door een visueel aantrekkelijke startpagina en een gebruiksvriendelijk ontwerp te maken. U kunt ook inhoud voor de site schrijven.

Zodra de site actief is, moet u ervoor zorgen dat deze in alle browsers werkt door deze regelmatig te testen en bij te werken. Een klant kan u ook vragen om interactieve functies op zijn site op te nemen met behulp van de programmeertaal Visual Basic of Java.

Waar werk je

Webontwikkelaars kunnen werken voor grote bedrijven, kleine bedrijven of als freelancers. Voor de meeste functies moet je 40 uur per week werken, hoewel je voor andere – vooral freelance functies – een flexibel schema kunt genieten. Soms moet u in het weekend of buiten kantooruren werken om het terrein te onderhouden of in geval van nood.

Een andere vaardigheid

Je hebt een goede kennis van de technologie nodig en inzicht in hoe computers en webservers werken. Je moet ook bekend zijn met een verscheidenheid aan softwaretalen, webapplicaties en webprogrammeertalen zoals Hypertext Markup Language (HTML), Ruby on Rails en C ++. Aangezien dit een zeer klantgericht en projectgericht bedrijf is, moet u effectief communiceren, doelen stellen en deadlines stellen. Je zult ook de principes van design moeten begrijpen.

Webontwikkelaar versus webontwerper

Dus als we back-end developers en front-end developers hebben, wie maakt een website dan echt mooi? Wie integreert afbeeldingen, logo’s en kleurenschema’s? Dit is de taak van een webdesigner. Hoewel het in het verleden zo was dat ze minder betrokken waren bij het direct programmeren van pagina’s, wordt op dit moment zelfs van ontwerpers verwacht dat ze de handen uit de mouwen kunnen steken en op het juiste moment wat code kunnen schrijven. Enkele van de beste webontwikkelaars komen uit de ontwerpindustrie.

Niet iedereen kan het eens zijn over wat deze twee concepten onderscheidt, maar meestal zijn websites meer ontworpen om statische (onveranderlijke) inhoud weer te geven, en voor webapplicaties is slimme code nodig die op de server draait (de enige die je leert schrijven) om te maken dynamische inhoud.

https://www.webdeveloper.today/2021/01/django-custom-template-tags-en-filters.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/