Chobmak
Image default
Financieel

4 gesprekken die u moet voeren voordat u een huwelijkslening afsluit

Leen niet voor je bruiloft totdat je deze problemen met je verloofde hebt besproken.

Huwelijks Leningen zijn erg populair – en met goede reden. Volgens het onderzoek van The Ascent bedragen de gemiddelde kosten van een bruiloft bijna € 34.000, en maar weinig mensen kunnen het zich veroorloven om dit volledige bedrag uit eigen zak te betalen.

De COVID-19-pandemie heeft de omvang van huwelijksfeesten beïnvloed het afgelopen jaar. Maar veel mensen zijn optimistisch over de kans om opnieuw grote evenementen te organiseren naarmate de vaccinatiegraad stijgt.

Als u overweegt een persoonlijke lening af te sluiten of anderszins te lenen om uw huwelijk te financieren, is het de moeite waard om over de gevolgen na te denken. eerst. Hier zijn vier belangrijke gesprekken die u met uw verloofde moet voeren voordat u een persoonlijke lening aanvraagt.

1. Is lenen echt nodig?

Als je in het moment zit, lijkt het misschien alsof je een uitbundige bruiloft nodig hebt, zelfs als je moet lenen om er een te krijgen. Maar de realiteit is dat de meeste grote uitgaven die met een bruiloft gepaard gaan vaak niet nodig zijn om een geweldige tijd te hebben.

Als u uw festiviteiten voldoende kunt terugschroeven om de bruiloft van uw spaargeld te betalen, het is op zijn minst de moeite waard om over na te denken. Zo begin je je leven niet samen met schulden om terug te betalen. Bekijk de cijfers goed en bespreek of er aanpassingen zijn waardoor u niet hoeft te lenen.

2. Hoe lang duurt het om de lening terug te betalen?

Als u een huwelijkslening aangaat, verbindt u toekomstige inkomsten om deze terug te betalen. Het is belangrijk om te weten hoe lang uw geld vastzit om de kosten van uw huwelijk te dekken. Praat dus met uw verloofde over de aflossingstermijn van de lening die u kiest. Verschillende termijnen kunt u hier https://zonder-bkr-lenen.com/ bekijken. 

Hoe korter de uitbetalingstermijn van uw huwelijkslening, hoe hoger uw maandelijkse betalingen, maar hoe minder de lening in de loop van de tijd zal kosten omdat u over een lange periode geen rente betaalt. Overweeg zorgvuldig de afwegingen tussen maandelijks betalingsbedrag, uitbetalingstijd en rentekosten. Dan kun je een oplossing vinden waar jullie allebei tevreden mee zijn.

3. Hoe delen we de verantwoordelijkheid voor de terugbetaling?

Als u uw financiën na de bruiloft samenvoegt, komt het geld voor de lening van uw gezamenlijke rekeningen. Maar als u van plan bent om dingen gescheiden te houden, moet u uitzoeken hoe u de verantwoordelijkheid voor de betaling van uw huwelijkslening kunt verdelen. Zorg ervoor dat jullie allebei op dezelfde lijn zitten.

Als je verloofde ervan uitgaat dat je 100% van de kosten dekt omdat jij degene bent die de grote bruiloft wil, maar je bent van plan om gesplitste betalingen 50-50, dit kan conflicten veroorzaken. Het is het beste om uw huwelijksleven niet te beginnen met ruzie over wie het huwelijksfeest gaat betalen.

4. Welke invloed heeft dit op onze andere financiële doelen?

Het huwelijk is slechts het begin van een samenleven. En de kans is groot dat je dingen hebt die je als stel wilt doen, zoals reizen, een huis kopen of een gezin stichten. De financiële toezegging van een huwelijkslening kan van invloed zijn op uw vermogen of uw tijdschema om deze dingen te doen.

Zorg ervoor dat u beiden begrijpt wat de impact is van de betaling van de huwelijkslening op uw budget en uw inspanningen om andere doelen te bereiken. Impacten die voor komen zie je op https://leningmetbkr.com/. Wees dus goed voorbereid en ga in gesprek. 

Deze gesprekken zorgen ervoor dat jullie allebei vertrouwd zijn met de manier waarop jullie jullie bruiloft financieren. En u kunt het grote plaatje inschatten van wat de lening voor uw leven samen betekent. Op die manier kunt u met beide ogen open lenen of besluiten een andere keuze te maken.

 

https://leningmetbkr.com/leningen/800-euro-lenen/