Chobmak
Woning en Tuin

Woontrends 2019 – Tiny Houses

Bij de inrichting van tiny houses is er vooral vraag naar ruimtebesparende interieurs. Hiervoor is online veel inspratie op te doen bij deze Nederlandse website over tiny houses. Tegelijkertijd moet de gereduceerde woonoase je echter uitnodigen om je goed te voelen en het dagelijks leven mooier te maken. Met de huidige woontrends kan dit met gemak worden bereikt. Wij hebben de beste inrichtingsideeën onderzocht en laten u de beste inrichtingsideeën zien.

 


 

Scandinavisch tiny house

Scandinavisch, met een natuurlijk patroon, natuurlijk. Als een creatieve mix van gezelligheid, functionaliteit en nostalgie kunnen enkele van de belangrijkste trends voor 2019 worden beschreven. Scandinavische eenvoud en functionaliteit inspireren in het meubeldesign, de natuur overtuigt met prachtig hout en de retrostijl brengt de nodige afwisseling in het interieur. Wat vooral gunstig is voor eigenaars van een tiny house: flexibele kleine meubels met functionele finesse kunnen momenteel op veel plaatsen worden ontdekt. Daarnaast behoren patronen tot de must-haves van het seizoen – of het nu gaat om gestreepte tapijten, behang met een opvallende textuur of accessoires zoals kussens. De verscheidenheid aan houtsoorten is net zo groot: naast de gladde afwerkingen die het decoratieve karakter van de meubelen perfect tot hun recht laten komen en ze een uiterst elegante uitstraling geven, worden individuele stukken met natuurlijke vlekken en grove onderstammen voor de decoratie als chique beschouwd.
 

 

Kleuren en licht in uw tiny house

In 2019 nodigt de wereld van de kleuren u uit om uw privé-ruimte om te vormen tot een verfrissend vormgegeven huis: Blauw krijgt dit jaar een exclusieve uitstraling. Blue Denim is bijzonder populair omdat het voldoet aan het huidige verlangen naar ontspanning en tijdloosheid. Terwijl de kleurexperts van de fabrikant Dulux “Denim Drift” aanbevelen, een eenvoudige interpretatie van blauw die perfect past bij een tiny house, is de trendkleur “Riviera” uit het zuiniger wonen programma ook een ideale nuance voor gebruik op wanden in een tiny house. Volgens designexperts heeft blauw zelfs wat nodig is om tot kleur van het jaar te worden verkozen:
 
Als blauw te diep voor u is, kunt u terugvallen op tal van alternatieven. Een tiny house met pasteltinten, die dit jaar op de lijst van populairste tinten is gekomen, wordt aanzienlijk lichter en delicater. De warme bruine en crèmekleurige tinten en de stimulerende gele tinten worden ook goed ontvangen bij het inrichten. Bij Braun zijn koffietonen zoals zachte macchiato, warme chocolade of sterke espresso in de mode.

De verscheidenheid is enorm en maakt huiselijke veranderingen individueel. Tijdloze toevoegingen zijn grijs, wit en groen. Voor meubels en accessoires wordt fijn hout zoals walnoot, spar of beukenhout vaak met zwart metalen voorwerpen gerangschikt. Het zwart geeft het interieur van uw tiny house is een expressieve charme en onderstreept de uitstraling van de gecombineerde partners.
 
Lampen Om ervoor te zorgen dat kleuren en meubels perfect geaccentueerd worden, is een geselecteerde verlichting een must. De keuze aan artistieke lampen is bijna onbeperkt. De pendelarmatuur wordt in tiny houses in 2019 gevierd. Ook de trends van zwart metaal, natuur en functionaliteit zijn hier terug te vinden. Het postorderbedrijf Impressionen geeft passende suggesties, waar trendgerichte lampen online besteld kunnen worden. Naast de pendelarmaturen presenteert de woon- en mode-onlineshop ruimtebesparende wandarmaturen en lichtbakken met belettering. Voor krappe ruimtes biedt de markt stijlvolle lichtbalken met economische LED’s aan.
 
Maar terug naar de ster van het jaar: pendelarmaturen worden nu lastdieren en willen in groepen worden opgevoerd. Drie netjes uitgelijnde lampen boven de eettafel of vijf filigrane lichtgevende objecten die als sfeerverlichting in de hoek van een ruimte worden gebruikt, zouden twee uitstekende toepassingen zijn voor de pendelarmatuur. Om ervoor te zorgen dat de algemene indruk juist is, moeten altijd oneven hoeveelheden worden gebruikt en moeten de afzonderlijke lampen op verschillende hoogtes worden bevestigd. Meer informatie over doordachte verlichtingsconcepten vindt u in deze video over verlichting in een tiny house.

 

Mengen en matchen

In 2019 kunnen liefhebbers die niet kunnen kiezen voor een levenswijze achterover leunen en zich ontspannen en hun persoonlijke smaak de vrije loop laten. Het gericht mengen en combineren van verschillende inrichtingsstijlen vereist echter een zekere gevoeligheid, want niet alles past echt bij elkaar. Bij het mengen is het belangrijk om belang te hechten aan effectieve contrasten. In de blog Dekolady werden geschikte Tipps voor slimme combinaties gepubliceerd. Het zegt onder andere in de raadsheer: “Als de meubels verschillende stijlen hebben, dan moeten ze ten minste dezelfde silhouetten hebben. Dit kan ook het algemene beeld verfijnen”.
 

Meubilair voor functionele tiny houses

Op het gebied van meubilair zijn de trends zeer gunstig voor de eigenaars van tiny houses. Of het nu gaat om een buffet met functionele uitrusting voor het opbergen van serviesgoed, klaptafels in een puristisch design of modules voor de creatieve doe-het-zelf constructie van rekken: Het assortiment biedt perfecte oplossingen voor bijna elke smaak. Echter, als een Tiny House inwoner in de maak, kunt u ook genieten van de nieuwste collecties.