Chobmak
Image default
Dienstverlening

Via deze manier bespaar je het beste energie

Besparen op energie is erg belangrijk, op deze manier draag je namelijk een steentje bij aan een schonere wereld. Naast dat besparen op energie goed is voor het milieu bespaar je er ook geld mee, de portemonnee wordt er dus ook gelukkiger van. Veel mensen denken dat er veel voor moet doen om energie te besparen maar niets blijkt minder waar te zijn, besparen op energie is namelijk erg makkelijk.

Verander het licht

Per dag gaat er heel veel energie uit naar het licht, het is dus goed om energiezuinige lampen te hebben. Wanneer je thuis gloei- of halogeenlampen hebt kun je deze het best vervangen omdat deze lampen energie zuigen. In plaats van deze lampen kun je beter spaar of ledlampen gebruiken, deze lampen zijn wel duurder om te kopen maar verbruiken veel minder stroom. Over een langere periode zijn deze lampen zelfs goedkoper omdat de stroomrekening minder wordt. 

Energielabels

Wanneer je apparaten gaat kopen is het handig om de energielabel in de gaten te houden, aan de hand van een energielabel kun je namelijk zien hoe energiezuinig een apparaat is. Deze energielabels zijn ook verplicht op alle apparaten die stroom verbruiken. Apparaten die energiezuinig zijn kosten vaak meer geld dan apparaten die dat niet zijn, in de aanschaf is dit verschil te merken maar op de lange termijn valt het mee. 

Stekkerdozen uit

Wanneer een apparaat niet in gebruik is maar wel staat aangesloten verbruikt hij nog steeds stroom, het is dus handig om de stekkerdozen uit te zetten wanneer je voor een langere tijd weg bent. Op deze manier gaat er namelijk geen stroom naar in de niet in gebruik zijnde apparaten en bespaar je dus ook automatisch stroom. Het heeft niet het allergrootste effect maar alle beetjes helpen.