Chobmak
Image default
Architectuur

De voordelen van een MCZ pelletkachel

Een MCZ pelletkachel heeft belangrijke voordelen ten opzichte van een traditionele open haard. Daarom kiezen steeds meer mensen die graag willen genieten van een heerlijk warm haardvuur steeds vaker voor een pelletkachel, in plaats van een gewone houtkachel. Het belangrijkste voordeel is dat u voor een pelletkachel geen houtopslag hoeft te regelen. U hoeft geen houtblokken te kopen of deze zelf te zagen of te hakken en vervolgens op te slaan. Hout dat voor een kachel wordt gebruikt moet langdurig drogen, sommige houtsoorten wel twee jaar, voordat u het kunt gebruiken voor de kachel. Een pelletkachel maakt geen gebruik van houtblokken maar van pellets.

Wat stookt u in een pelletkachel?

Zoals de naam al zegt, worden in een pelletkachel pellets gestookt. Pellets zijn houtkorrels, gemaakt van samengeperst zaagsel. Deze doet u in de kachel en vervolgens steekt u ze aan. De pellets verbranden langzaam, waardoor de kachel urenlang warmte geeft zonder dat u ernaar hoeft om te kijken. Anders dan bij een houtkachel, waarbij u regelmatig het vuur moet controleren en eventueel een nieuw blok hout in de kachel moet doen, kunt u de pelletkachel rustig de hele avond laten branden. De warmte wordt verspreid in de ruimte, waardoor u de centrale verwarming lager kunt zetten om op die manier aanzienlijk te besparen op stookkosten. Dankzij deze besparing verdient u de aanschaf van de MCZ pelletkachel snel weer terug. Ook het kopen van de pellets is vaak voordeliger dan wanneer u gas verbruikt.

Gas wordt duurder, het alternatief is een pelletkachel

Bij Ambianza in Meerkerk hebben ze goed begrepen dat men gaat zoeken naar een alternatief voor het stoken op gas, zowel particulieren als bedrijven. Aardgas wordt steeds duurder en moet ook steeds vaker worden ingekocht uit het buitenland, waardoor het naar verwachting nog verder in prijs zal stijgen. U kunt deze kostenstijging vóór zijn door nu een MCZ pelletkachel te kopen. De installatie kunt u uiteraard door een vakman laten doen, waarna u direct de eerstkomende winter van de aangename warmte van uw kachel kunt profiteren.

https://www.ambianza.nl/