Chobmak
Image default
Woningen

De beste inrichting voor je toilet vind je hier!

Heb je net een nieuw toilet en weet je niet hoe je het moet inrichten? Of wil je juist je toilet verbouwen, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, wij helpen je graag! In dit artikel geven we tips voor de beste toilet inspiratie. We laten je zien welke trends er momenteel populair zijn en geven inspiratie voor verschillende stijlen. Zo vind je hier zeker de perfecte inrichting voor jouw toilet!

Belangrijke punten

Wanneer je toilet gaat inrichten, is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Een toilet is namelijk vaak klein en daardoor kan het lastig zijn om alles precies zo in te richten als je wilt. Maar gelukkig zijn er genoeg creatieve oplossingen voor kleine ruimtes!

Als je weinig ruimte hebt, is een toiletrekje een uitstekende oplossing. Op een toiletrekje kun je verschillende spullen kwijt, zoals toiletpapier, een plantje of een toiletborstel. Op deze manier houd je het toilet georganiseerd en overzichtelijk.

Kleine toiletruimtes kunnen ook lastig zijn om in te richten omdat er niet veel licht binnenkomt. Een manier om dit probleem op te lossen is door spiegels toe te voegen aan de wand. Spiegels weerkaatsen het licht en maken de ruimte optisch groter. Daarnaast zorgt een spiegel ook voor een luxe uitstraling!

De toiletpot is natuurlijk het middelpunt van elk toilet. Wanneer je de toiletpot gaat kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen en vorm van je toiletruimte. Kies bijvoorbeeld voor een hangende toiletpot als je ruimte wilt besparen of een ronde pot als je toilet klein is. De kleur van de pot kan ook verschillend zijn, maar wit is altijd een goede keuze omdat het makkelijk te combineren is met andere kleuren.

Trends van het jaar

Wanneer je toilet gaat inrichten, is het belangrijk om rekening te houden met de trends. Toiletten worden steeds meer gezien als een verlengstuk van de badkamer en daarom zie je ook steeds vaker luxe materialen zoals marmer of hout terugkomen in toiletontwerpen. Ook planten zijn erg populair in toiletten, omdat ze een rustgevende uitwerking hebben.