Chobmak
Image default
Woning en Tuin

Wat is raambekleding, of zoals sommigen het noemen raamdecoratie?

Een “decoratie” is meestal iets decoratiefs, zoals een valletje, een lampenkap of een paar gordijnen om een decoratief element aan een raam toe te voegen. Raambekleding verwijst naar iets dat het raam bedekt, zoals een rolgordijn of jaloezie om privacy en licht te regelen.

Door elkaar gebruikt, is de categorie van raambekleding en raamdecoratie een brede en vaak verwarrende voor huiseigenaren. Door de immense aard van keuzes en opties, bovenop de verscheidenheid aan ramen, zowel in grootte als in stijl. Zoveel keuzes en opties plus onbekende terminologie leiden de huiseigenaren vaak tot verwarring en frustratie.

Waarom zijn rolgordijnen zo populair?

De veelzijdigheid van een rolgordijn en hun strakke, uniforme uiterlijk hebben ze tot een populaire keuze gemaakt. Rolgordijnen zijn praktisch, betaalbaar, en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze een verstandige keuze zijn voor keukens, kinderkamers en speelkamers. Lichtdoorlatende rolgordijnen met hun vermogen om hitte, hard licht en verblinding te filteren, terwijl ze toch een uitzicht naar buiten toelaten, zijn perfect voor serres en thuiskantoren. Zonweringen zijn ook verkrijgbaar in een brede waaier van stoffen/materialen, van lichtfilterend of transparant, tot verduisterend met een brede waaier van kleuren.

Terwijl jaloezieën, lamellen en shutters verkrijgbaar zijn in meestal effen verf- en beitskleuren maken de meervoudige lamellen ze iets moeilijker schoon te maken, maar hun mogelijkheid om te kantelen om het licht te regelen of om helemaal te sluiten, plus hun betaalbaarheid, maken ze een voor de hand liggende keuze voor veel huiseigenaren.

Waar monteer ik mijn raambekleding of -behandeling?

Bovenop alle keuzes van producten en mogelijkheden komen nog de uitdagende beslissingen over hoe en waar je je raambekleding monteert.

Binnen of buiten het kozijn?

Hang ik het boven het raam?, Indien buiten hoe ver buiten het raam?, Ook vragen als “Wat als ik het echt binnen wil, maar mijn ramen hebben niet veel diepte?” Of “Zal de raambekleding die ik mooi vind precies in mijn ramen passen en me de privacy geven die ik nodig heb?”

Veel vragen en belangrijke beslissingen om te nemen voor je tot aankoop overgaat!

Kan ik mijn raambekleding zelf maken of moet ik een professional bellen?

Vanwege de complexiteit van raambekleding en de waaier aan mogelijkheden en productkeuzes is het sterk aan te bevelen je te laten begeleiden door een plaatselijke professional. Het mooie hiervan is dat je dan iemand hebt die je begeleidt die niet alleen de producten al eerder gemonteerd heeft, maar die ook vertrouwd is met de ramen in je omgeving en je opties kan voorstellen die niet alleen goed bij je ramen passen, maar die ook voldoen aan je behoeften aan privacy, lichtregeling, energiezuinigheid en ontwerpstijl. Een plaatselijke professional zal vertrouwd zijn met de verschillende producten en hoe deze producten gemaakt zijn.

Als een plaatselijke raambekledingsprofessional je helpt begeleiden, en de kleurstalen bij je thuis brengt, bespaar je tijd en geld, plus de gemoedsrust dat je een weloverwogen en verstandige beslissing hebt genomen, die je huis voor de komende jaren meerwaarde geeft!

 

 

https://www.raamdecoratie.com