Wat is het effect van een whiteboard animatie video?

Wat is het effect van een whiteboard animatie video? Met een whiteboard animatie video kun je op een originele wijze een werking van een product of dienst uitleggen. Maar, ook als je jouw kijkers of doelgroep op de hoogte wilt houden van bepaalde processen is een whiteboard animatie heel effectief. Zoals de naam al doet vermoeden, begint deze animatie video altijd met een leeg vel papier. […]

Wat is het effect van een whiteboard animatie video?

Met een whiteboard animatie video kun je op een originele wijze een werking van een product of dienst uitleggen. Maar, ook als je jouw kijkers of doelgroep op de hoogte wilt houden van bepaalde processen is een whiteboard animatie heel effectief. Zoals de naam al doet vermoeden, begint deze animatie video altijd met een leeg vel papier. Niet alleen achter de schermen natuurlijk, maar ook in wat de kijker te zien krijgt. Met een whiteboard animatie laat je de schetser als het ware jouw verhaal vertellen.

Er komt dan ook daadwerkelijk een hand met een stift in beeld. Gaandeweg de video wordt er dus een duidelijke boodschap overgebracht aan de hand van een schets. Zo heeft de kijker het idee dat hij real-life aanwezig is bij het ontstaan van een plan of uitleg. Een whiteboard animatie is niet alleen heel vermakelijk om te kijken, maar ook doeltreffend. Doordat de focus alleen op de tekening wordt gelegd, blijft de informatie lang hangen bij de doelgroep. En dat is wat je uiteindelijk wilt bereiken.

Als je als onderneming of eigenaar van een prachtig product graag een uitleg animatie wilt maken aan de hand van een whiteboard video, staan we bij Donker Media graag voor je klaar. Ons creatieve team gaat vanaf scratch voor je aan de slag. We zoeken naar het juiste script, perfect passende teksten en beelden. Zo kun je het verhaal dat je wil vertellen duidelijk en doeltreffend overbrengen. Des te beter deze elementen in elkaar vallen, des te langer de kijker zijn aandacht bij de video houdt. Wil je het liever zelf doen? Lees dat hier meer over het proces op de blog van animaker.

Natuurlijk kun je een whiteboard animatie nog meer daadkracht meegeven door het toevoegen van een voice-over. In combinatie met duidelijke schetsen maak je zo een effectieve animatie die visueel aantrekkelijk is om naar te kijken én te luisteren. Het effect van een whiteboard animatie is om de kijker op vermakelijke wijze te informeren. Dit kan zijn voor een gebruiksaanwijzing, de werkwijze van jouw onderneming of omdat je jouw doelgroep op de hoogte wilt houden van de stand van zaken. Wil je weten welk effect een whiteboard animatie voor jouw bedrijf kan hebben? Neem dan vrijblijvend contact op met Donker Media.