Wanneer is de beste tijd om een beukenhaag te planten?

U heeft een beukenhaag aangeschaft voor in uw tuin bij Beukenhaag Kwekerij. Beukenhagen zijn prettig in onderhoud. Maar eerst moet u nadenken over de volgende klus: het planten. Maar hoe moet u beukenhagen precies planten? Allereerst bekijkt u wanneer u deze het beste kunt planten. Als de weersomstandigheden en de grond het toelaten, kunt u […]

U heeft een beukenhaag aangeschaft voor in uw tuin bij Beukenhaag Kwekerij. Beukenhagen zijn prettig in onderhoud. Maar eerst moet u nadenken over de volgende klus: het planten. Maar hoe moet u beukenhagen precies planten? Allereerst bekijkt u wanneer u deze het beste kunt planten. Als de weersomstandigheden en de grond het toelaten, kunt u een beukenhaag het beste planten tussen eind oktober en half april. Beukenhagen houden niet van natte grond en hebben voldoende ruimte nodig en de grond moet van een goede structuur zijn. Wanneer u gaat planten, is het belangrijk om een sleuf te graven die twee keer zo diep en zo breed is als de wortels en daar vervolgens de hagen in te zetten. Uw beukenhaag is goed geplant als de planten rechtstaan en u ze licht aantrapt met de wortelhals net onder de grond.

De verschillen tussen rode en groene beukenhagen

Denkt u erover na om een beukenhaag toe te passen in uw tuin voor privacy en beschutting? Of voor de schoonheid van de plant? Dan kunt u, zoals u waarschijnlijk wel weet, kiezen uit groene en rode beukenhagen. Maar wat zijn nu de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee hagen volgens de specialist Beukenhaag Kwekerij? In principe verschillen de hagen niet veel van elkaar. Bij een groene beukenhaag worden de bladeren pas in april vervangen door nieuwe bladeren, waar dit bij rode beukenhagen niet het geval is. De rode beukenhaag heeft een luxere uitstraling. Doorgaans wordt deze haag vaker geplant in grotere tuinen, waar de groene haag vooral geplant wordt in rustieke en natuurlijke tuinen. Beide beukenhagen dienen uitstekend als erfafscheiding, want met beide hagen heeft u voldoende privacy. Overtuigd? Verzekerd van kwaliteit bent u bij Beukenhaag Kwekerij.

Multifunctionele beukenhagen: zet uw beukenhaag in voor verschillende toepassingen

Tegenwoordig zijn er vele verschillende scheidingen verkrijgbaar voor uw tuin, maar de beukenhaag wint aan populariteit. Beukenhagen dienen niet enkel als nuttige en natuurlijke erfafscheiding, maar dragen tevens bij aan een prachtige aanblik in uw tuin en u heeft ook nog eens volop privacy. Met beukenhagen van Beukenhaag Kwekerij kunt u uw tuin op een simpele manier afscheiden van de buren of de weg en bovendien geeft u uw tuin een nieuw uiterlijk. In de gewone tuin wordt de beukenhaag natuurlijk geen 30 meter. De beuk zal regelmatig gesnoeid en terug geknipt worden, zodat de plant een mooie dichte structuur ontwikkelt en niet hinderlijk wordt voor de buren of voor uzelf.