Chobmak
Image default
Media

Hoe bepaal je de oppervlakte van jouw land?

Stel je voor, jij hebt net een nieuw huis met bijbehorend stuk land gekocht. Als je deze spannende, maar ook zeker leuke stap in je leven hebt gezet, dan is de kans groot dat er nu erg veel dingen op je af komen. Bij de aanschaf van een nieuw huis zijn er namelijk behoorlijk wat dingen die je goed zou moeten regelen. Denk hierbij aan het afsluiten van een hypotheek en misschien wel het verkopen van je oude huis. Echter, je  moet ook niet vergeten om met behulp van een kadastrale kaart met maatvoering te bepalen hoe groot jouw stuk land precies is. 

 

Waarom is het belangrijk?  

Misschien schiet bij jou nu wel de volgende vraag in je gedachten. ‘Waarom is het zo belangrijk om precies mijn maatvoering perceel te weten?’. Het antwoord op deze vraag bestaat uit verschillende redenen. Allereerst is het natuurlijk fijn om duidelijkheid te hebben over wat je nou precies hebt gekocht. Zo voorkom je dat je later voor verassingen komt te staan en je land opeens groter of kleiner is dan je in eerste instantie had verwacht. Verder is het ook zo dat je er ruzie en verwarring met de buren mee kunt voorkomen. Door de grens tussen jullie delen te bepalen is het namelijk duidelijk welk deel wiens eigendom is. 

Hoe pak je het aan? 

Waarschijnlijk is het belang van het bepalen van de oppervlakte van jouw land nu wel duidelijk voor je. Echter, nu is de kans groot dat de vervolgvraag ‘Hoe moet ik het aanpakken?’ door je hoofd zal spelen. Het kan als een erg overweldigende opgave voelen om helemaal uit te moeten pluizen hoe groot je land precies is. Echter, als je je er even in verdiept dan zul je er al snel achter komen dat het allemaal eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is als dat het misschien kan klinken. Via het internet kun je namelijk een document bestellen waarin alle gegevens staan die jij nodig hebt. 

Een kaart bestellen 

Als jij geïnteresseerd bent in de precieze oppervlakte van jouw stuk land, dan is het bestellen van een speciale kaart hiervoor de beste en meest logische stap. Op deze kaart kun je veel verschillende relevante informatie vinden. Iets wat je er bijvoorbeeld in zult vinden zijn de precieze afmetingen van jouw perceel. Denk aan de omtrek en de oppervlakte. Daarnaast is ook informatie over de grenzen belangrijke informatie die in zo’n speciale kaart terug te vinden zal zijn. 

https://kadastralekaart.com/producten/kadastrale-kaart-met-maatvoering